XerradaEl mes d’abril van tenir lloc les dues xerrades sobre “Connecta amb els teus fills: actuem”. Es va parlar de com potenciar  la comunicació amb els fills, la seva autoestima, les habilitats per afrontar la vida, com establir límits…  i d’aquesta manera, prevenir futurs problemes.

La Lluïsa Jiménez, la pedagoga de la xerrada, ens va aportar aquesta documentació:

  • Piràmide de tasques familiars. Elaborat per la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Què hem d’esperar dels nostres fills segons les seves edats?
  • Publicacions de la Generalitat sobre aquesta temàtica: Connecta amb els teus fills (com prevenir el consum de drogues i altres conductes de risc? document de 13 p.), Tabac (quant als pares ens preocupa el tabac; document de 24 p.), Alcohol (quan als pares ens preocupa les begudes alcohòliques; document de 24 p.), Porros (quan als pares ens preocupa els porros; document de 26 p.)

I ens va recomanar la següent bibliografia:

  • Silver, Nan. Normas educativas para padres responsables. Barcelona: Oniro, 2001. 249 p. El llibre s’adreça a mares i pares que vulguin reflexionar sobre les normes i els límits per a nens i nenes d’educació infantil. Planteja exemples concrets i aporta orientacions i propostes. En el primer capítol proposa vint-i-cinc normes bàsiques per a pares i mares, posteriorment fa referència a aquestes orientacions i les concreta en les diferents edats d’aquesta etapa (bebès, criatures d’un a tres anys i infants de parvulari), i en els capítols següents, hi exposa altres temes importants, com ara l’aprenentatge, les relacions entre germans, les diferències entre sexes i el paper educatiu del pare i la mare com a parella. Es tracta d’un llibre inspirat en el sentit comú que, amb un llenguatge planer i sense gaires pretensions, proposa criteris i maneres de fer que poden ser útils per a famílies que necessiten una mica d’orientació pel que fa a aquestes qüestions.

Recordeu que aquest dimecres 25 de maig, a les 17.20 hi ha la xerrada sobre el dol

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s