Les escoles han patit durant els últims anys una sèrie de retallades que posen en risc la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres fills i filles. Alguns exemples són:

• S’han incrementat les hores lectives del professorat i per tant s’ha reduït el nombre de mestres per centre. Com a conseqüència hi ha menys temps per a coordinació, preparació de les classes i per atendre a les famílies. També manca personal per cobrir les sortides escolars i cal contractar monitors externs.
• Les baixes del personal docent no es cobreixen fins al 10è dia. Aquest fet produeix més manca de professorat.
• S’ha reduït en un 50% el pressupost destinat a beques menjador, llibres, material escolar, transport etc.
• S’ha incrementat el nombre d’alumnes per aula.
• S’han retirat les subvencions a les AMPAS que permetien mantenir activitats extraescolars de qualitat a preus assequibles.
• Aquest any la Generalitat ha destinat el mateix pressupost a educació que l’any 2007, malgrat que hi ha 100.000 alumnes més

Què podem fer les famílies per mostrar i evidenciar la nostra disconformitat?

Doncs per exemple participar dels “dimecres grocs”, que consisteix a portar els dimecres la samarreta groga amb el lema “SOS Ensenyament Públic de Qualitat” per tal de visualitzar la protesta. Ja hi ha qui ho fa, ara només cal que el màxim nombre d’alumnes, mares i pares també ho facin. El  personal docent també s’hi afegirà.

Les samarretes tenen un cost de 3€ i n’hi ha de diferents talles. Heu de fer un ingrés o una transferència a Caixa Laietana. El número de compte, les mides de les samarretes i la quantitat les trobareu en aquest full (imprimiu-lo si no el teniu). Un cop fet el pagament, el deixeu a la bústia de l’AMPA amb el justificant de l’ingrés o la transferència. La data límit és el dijous 29 de novembre. Els fulls dipositats més tard no entraran a la comanda que farem de samarretes i per tant només en disposaran si en sobren.

Ja us informarem de quan les podreu anar a recollir a l’AMPA.

Per un ensenyament públic de qualitat!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s