Som-Escola

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) va fer dimarts 4 un comunicat per rebutjar el projecte de reforma educativa del govern espanyol, ja que respon a un criteri purament ideològic. La FaPaC critica que aquesta nova llei es fa sense consens, amb molt poc diàleg i sobre una base clarament ideològica que no té present els criteris científics necessaris per aconseguir un sistema educatiu de qualitat.

Somescola.cat convoca la ciutadania de Catalunya a una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts. L’acció coincideix amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans i es convoca sota el  lema “Per un país de tots, l’escola en català”. Serà dilluns, 10 de desembre, a les 18.30h., a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

A més a més, les entitats que conformen el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) convoquen a participar activament en una altra jornada de lluita de l’ensenyament, convocada a tot l’Estat en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades. Aquesta serà el dijous, 13 de desembre, a les 18h. de la tarda, des de Pl. Universitat/cruïlla Pelai fins a la plaça Sant  Jaume.

cartell_muce_13D_2012_2

A Catalunya, tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre  model educatiu català i a la immersió lingüística, que posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat. D’altra banda, una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l’ensenyament públic, alhora que s’estan retallant, de manera desmesurada, els pressupostos de l’educació pública (…) Es perden conquestes educatives en cohesió social, igualtat d’oportunitats en escolarització obligatòria, integració escolar, coeducació, participació democràtica de la comunitat educativa en els centres, educació per la ciutadania.

> Rebutgem aquest intent de desmantellar el nostre model d’escola catalana que, durant més de 30 anys, ha demostrat el seu èxit, tan pel que fa l’aprenentatge de la llengua (tant catalana com castellana), com per ser una eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

> Rebutgem la proposta de llei del ministre Wert (LOMCE) pel que representa de privatització i mercantilització de l’ensenyament públic i perquè ens retorna a un model d’escola segregador i reaccionari.

> Rebutgem totes les retallades a l’educació i exigim uns pressupostos que facin possible una educació pública i de qualitat per a tot l’alumnat i que no haguem de patir noves retallades.

> Demanem la retirada d’aquest avantprojecte.

> Demanem la dimissió del ministre Wert.

> Demanem que en els propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya es doni prioritat a l’educació pública.

Més informació:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s