20130506_175835
Xerrada de dilluns passat

Des de l’AMPA hem programat una sèrie de xerrades del programa Créixer en família de l’etapa dels 6 als 12 anys i obertes a tot el municipi. Podeu venir amb els vostres fills perquè hi ha servei de monitors. La primera xerrada va ser molt interessant. No us perdeu les pròximes!

La segona xerrada serà el dilluns 13 de maig a les 16.45, a la nostra escola, a la 3a planta: Fills autònoms, no obedients!

Ser autònom/a no vol dir només aprendre habilitats per fer coses sols, sinó també desenvolupar la capacitat d’iniciativa, i les ganes i la voluntat d’actuar (fer, pensar i decidir) per un mateix. Quines són les bases per propiciar l’autonomia? Temps, oportunitats, confiança, marge de decisió i acceptació dels errors, però també una autoritat referent que marqui pautes clares i coherents el compliment de les quals no respongui a càstigs i premis, sinó a les conseqüències (positives o negatives) de les pròpies accions. La sessió buscarà compartir estratègies que fomentin en els pares i mares actuar amb convenciment i confiança en la pròpia competència parental a l’hora de promoure l’autonomia i la responsabilitat en els infants

Cas pràctic: “Per què, si quan era petit ho feia de gust, ara em costa més convèncer-lo i acabo abans fent-ho jo?” La capacitat dels fills i filles per fer i encarregar-se de les tasques domèstiques és gairebé inversament proporcional a la seva il·lusió per fer-les. Quan són petits els infants ho han d’aprendre tot i els fa il·lusió fer-ho, però quan són més grans ja saben moltes coses; entre elles, les que voldrien evitar, per enutjoses o repetitives… No cal gastar gaires paraules; amb assertivitat i respecte s’ha de recordar el que els “toca” fer, i no suplir les seves responsabilitats amb la nostra feina de més, ni menysvalorar les tasques amb comentaris com “només és un moment” o “no costa gens”. Cal que entenguem que fer algunes tasques domèstiques se’ls pot fer pesat —com ens passa a nosaltres— i per això, quan les fan, cal reconèixer-los l’esforç (que no vol dir premiar-los). La nostra capacitat de no intervenir, de mostrar confiança, afavoreix la seva responsabilitat.

La següents xerrades seran els següents dilluns, a les 16.45, a la 3a planta de l’Escola:
– 27 maig. Sessió 3 – Conflictes i responsabilitats
– 3 juny. Sessió 4 – Tal faràs, tal educaràs!
– 10 juny. Sessió 5 – No s’aprèn només a l’escola!
– 17 juny. Sessió 6 – Sessió monogràfica i de tancament de cicle

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s