20130513_171950
Imatge de la segona xerrada

Des de l’AMPA hem programat una sèrie de xerrades del programa Créixer en família de l’etapa dels 6 als 12 anys i obertes a tot el municipi. Podeu venir amb els vostres fills perquè hi ha servei de monitors. La primeres xerrades han estat molt interessants. No us perdeu les pròximes!

La tercera xerrada serà el dilluns 27 de maig a les 16.45, a la nostra escola, a la 3a planta: Conflictes i responsabilitats

Com a models, pares i mares han d’establir en el nucli familiar un estil comunicatiu que permeti resoldre conflictes de forma positiva. L’estil de comunicació que els adults estableixen amb els fills i les filles és tant o més determinant en l’educació que els hàbits o costums familiars. La temàtica de la sessió recaurà a revisar quines habilitats, basades en el respecte i l’estima vers l’altre, poden afavorir un estil de comunicació assertiva entre pares i mares i els seus fills i filles: l’escolta activa, l’empatia, saber fer elogis i emetre crítiques, ajudar a pensar, saber fer les preguntes adequades, manifestar-se amb “missatges jo”, i el fet d’aplicar sentit de l’humor a les situacions.

Cas pràctic “Està bé negociar? No s’acostumaran a fer sempre la seva?” Si l’objectiu educatiu és formar persones autònomes i independents, és important potenciar que els nens i nenes facin seu allò que és adequat i correcte. La negociació és una forma de promocionar autonomia dins un marc de referència que posem els adults. No s’ha d’oblidar, però, que de negociar també se n’ha d’aprendre. Així que, al principi, i força sovint, passa que la criatura no compleix, i cal que el pare i la mare l’ajudem a entendre què significa negociar, i acceptar i complir el compromís que s’adquireix. En l’aprenentatge de la negociació, cal anar endavant i endarrere, no acceptant-la si no hi ha compliment, però donant noves oportunitats per demostrar que les criatures en són capaces.

La següents xerrades seran els següents dilluns, a les 16.45, a la 3a planta de l’Escola:
– 3 juny. Sessió 4 – Tal faràs, tal educaràs!
– 10 juny. Sessió 5 – No s’aprèn només a l’escola!
– 17 juny. Sessió 6 – Sessió monogràfica i de tancament de cicle

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s