20130513_171950
Imatge de la segona xerrada

L’AMPA ha programat una sèrie de xerrades del programa Créixer en família de l’etapa 6-12 anys i obertes a tot el municipi. Podeu venir amb els vostres fills perquè hi ha servei de monitors.

La quarta xerrada serà el dilluns 3 de juny a les 16.45, a la 3a planta de l’Escola: Tal faràs, tal educaràs!

El que els pares i les mares fan a casa, i la manera d’expressar com ho viuen, és clau per a l’educació dels fills i filles. Per això, han de ser conscients que són responsables de fomentar també aquests aprenentatges quotidians, amb el “modelatge” que es fa en el dia a dia i amb les formes d’expressar-ho davant dels infants. És en aquest context quotidià que fills i filles construeixen el seu sistema de valors i la manera d’assumir la seva creixent participació i responsabilitat en les tasques quotidianes. La sessió es centrarà en prendre consciència de com en la quotidianitat, pares i mares transmeten valors i actituds als fills i filles, tenint present que aquests seran més proactius en la creació i manteniment d’un bon clima de convivència.

Cas pràctic: “Sortim al carrer i és un no parar: que si vull una Coca-cola, que si els del cole mengen cada dissabte al McDonald’s i per què nosaltres no, que si l’altre dia li van regalar unes sabates caríssimes de la marca no sé què a la Maria, que si vull una llibreta de la marca X o Y… És un no parar!” Els valors, entesos com a opcions de vida, preferències o compromisos, acaben identificant les persones i les famílies, és a dir, els valors dels pares i mares compartits amb els fills i/o filles, viscuts com a valors familiars, donen identitat i coherència al grup. Per tant, si aconseguim implicar les nostres criatures en el sistema de valors familiar, si els ensenyem que els capricis són excepcionals i si la nostra actitud quotidiana és ferma i no és de tipus consumista, de ben segur que no s’acostumaran a demanar-nos constantment que els comprem la darrera joguina de moda o els objectes que ambicionen dels seus companys de classe. Hem de tenir present que és molt difícil transmetre o educar un valor que no es “viu”.

La següents xerrades seran els següents dilluns, a les 16.45, a la 3a planta de l’Escola:
– 10 juny. Sessió 5 – No s’aprèn només a l’escola!
– 17 juny. Sessió 6 – Sessió monogràfica i de tancament de cicle

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s