EL PER QUÈ DEL VOT NEGATIU EN LA VOTACIÓ SOBRE LA JORNADA CONTINUADA AL CONSELL ESCOLAR

El dia 25 d’abril els representats dels mestres van plantejar al Consell Escolar la possibilitat de demanar, pel proper curs, la jornada continuada.

La proposta de fer una consulta a les famílies es va acceptar al Consell Escolar i es va decidir enviar una nota informativa.

La nota informativa proposada per la Direcció al Consell Escolar era incompleta, inexacta i poc equitativa. Alguns representants de les famílies al Consell Escolar van aportar nombroses dades i estudis que posaven en dubte els suposats beneficis de la jornada continuada, demanant incloure, també, els arguments a favor de la jornada partida. També es va demanar més informació sobre els estudis esmentats en la carta del Claustre, informació que, hores d’ara, encara no hem rebut. Les demandes d’aquests representants no van obtenir cap resposta.

El Claustre va decidir no continuar el procés a través del Consell Escolar, i va redactar, pel seu compte, una nota incompleta que no era informativa, sinó orientada directament a una opció.

Les famílies van rebre la nota informativa el dia 4 de juny. S’havia de votar abans del dia 14 (data que es va canviar després pel dia 12, fruit de la improvisació del procés). La reunió informativa es va celebrar l’11 de juny, un dia abans de finalitzar el període de votació.

A la reunió informativa, la Direcció de l’escola no va presentar cap projecte pedagògic que permetés veure la coherència de la seva proposta.

El procés de votació no es va fer correctament:
– Els vots de les famílies que s’incorporaran a P3, finalment, no es van tenir en compte.
– Els vots es van lliurar als mestres directament, anul·lant totalment la possibilitat de confidencialitat.
– La votació es va celebrar abans de tenir tota la informació.

Considerem que el procés ha estat improvisat. No creiem que sigui un tema que s’hagi de decidir en 10 dies, sinó que requereix d’una reflexió que no s’ha fet, i on puguin participar totes les veus.

L’AMPA ha fet la proposta al Consell Escolar d’iniciar, de cara al proper curs, un espai de reflexió i debat on poder fer aquest procés amb temps i de forma participativa.

Signat pels representants de les famílies al Consell Escolar que van votar NO a la jornada continuada.

Anuncis

6 thoughts on “Nota informativa

 1. Soc una mare d’un nen que entrará a p3, la circular ens va arribar a e-mail el dia 13 de juny. Sense cap avís de quin dia es tancaba el termini. a la reunió no ens van explicar res sobre aquest tema, simplement ens ho van trobar…
  Quin ha sigut el resulatat de la votacio?

 2. El resultat de la votació ha sigut un 71% de les famílies a favor de la jornada intensiva.
  Si els membres representants dels pares i mares al consell escolar van dir que el seu vot representaria el que digués la majoria, aquest acord s’hauria de respectar. És cert, que el procés no ha sigut correcte, que la informació donada per l’escola era partidista i que a la reunió els mestres no tenien cap projecte sobre com és realitzaria la jornada intensiva. Però tampoc es pot dir que les famíles han votat sense saber el que votaven, ni que han votat per estalviar-se dos viatges a l’escola. Això tampoc és just. A ningú li agrada que el tutelin.
  La reunió de demà penso que ens ha de servir perque tenint en compte el que han votat les famílies, el proper any es facin les coses amb previsió.

 3. Estic d’acord en la opció de vot dels nostres representants al consell escolar. Penso que cal denunciar d’alguna manera la disconformitat de moltes famílies cap al que no ha estat un procés ètic ni democràtic. Em poso al seu lloc, una postura difícil però penso que han fet prevaler la seva ètica i principis. Penso que cal parlar-ne i escoltar (fer una escolta activa) els diferents arguments, i penso que tenint en compte el moment en el que ens trobem, amb retallades i atacs brutals a l’escola pública i als principis d’igualtat d’oportunitats, no podem permetre’ns lluites internes entre famílies. Són situacions complexes, conflictes que poden esdevenir una oportunitat per enfortir-nos.

 4. Vull felicitar la coherència de l’AMPA. Aquest tipus de consulta a la majoria de les escoles acostuma a ser poc transparent , amb poc o cap debat i amb molta precipitació.
  Tots o la majoria sabem que només es tracta d’una reivindicació laboral del professorat sense tenir en compte el benefici educatiu dels nostres infants.
  Gracies per defensar la Escola Pública.

 5. Jo també estic d´acord amb la posició del membres representants de les familíes al Consell Escolar. Crec que no hem de posar en dubte que totes les familíes dins de la nostre responsabilitat com a mares y pares, hem buscat informació sobre la jornada continuada, i que tampoc es cert que el que hagi votat afirmativament ho faci només per comoditat. Les famílies tenim en comú que els nostres fills/es son el més important. Però crec que estem d´acord en que la informació que ens manca a tots/es es el projecte d´escola. Votem una jornada continuada sense saber res més que un canvi d´horari (més patis? activitats més dinàmiques?, menys hores lectives?………….) amb un procès de participació poc transparent i sense tenir en compte les demandes que els representants de les famílies al Consell havíen demanat amb anterioritat per la realització d´un procès més participatiu i democràtic. Crec que avui en día es molt important defensar aquest valors a l´escola i que això ens ha de servir per caminar endavant per un major entendiment i col.laboració Escola- Famílies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s