A la reunió de dilluns 13 de juliol a les 13h, a la seu de Serveis Territorials (C/Caps, 15, Barcelona) assisteixen:

– De famílies: president de l’AMPA i dos representants de famílies del Consell Escolar
– De l’Escola: director de l’escola i dos representants de mestres del Consell Escolar,
– De l’Ajuntament: l’arquitecta i dos representants d’educació,
– De Serveis Territorials: la cap de l’àrea per a la coordinació i planificació familiar, la cap de secció d’obres dels serveis territorials, i l’arquitecte i aparellador encarregats de l’obra

L’arquitecte de l’obra detalla tot l’estudi de patologies que s’ha fet i el projecte de reparació de totes les esquerdes. Fora de la 3a planta que s’actuarà a dins de l’edifici, la resta d’actuacions són exteriors. S’anul.la el pati infantil de p3 i p4. I el pati de P5 i 1r es farà servir per posar el material i els contenidors de runa.

Caldrà fer una bastida (muntar-la durarà una setmana perquè se segueix un protocol de seguretat) a tot l’edifici que serà recoberta per una lona de protecció i una malla mosquitera amb marquesina de protecció.

De moment tot l’estudi és teòric perquè no hi ha empresa. L’obra està pendent d’adjudicació, preveuen que serà a finals de setembre o a l’octubre. No saben data exacta ni constructor. Quan hi hagi empresa aleshores caldrà definir i pactar la planificació, el pla de seguretat i salut… Amb el constructor caldrà pactar horaris (que es piqui en dissabtes, a les 8h, de 13-15h, per molestar el mínim). Es pot fer una comissió de seguiment de les obres.

Es plantegen des de l’AMPA, i des del sector mestres, un seguit d’inconvenients que generaran les obres: al·lèrgies, sorolls, pols, manca d’espais alternatius per fer les classes, alumnes amb necessitats especials, necessitat de ventilar les aules per a reduir la temperatura, reducció de patis… i es planteja, com a solució, endarrerir les obres per les vacances escolar d’estiu de l’any vinent.

Finalment ens posen sobre la taula que l’edifici té patologies greus (l’arquitecte recalca que són greus) i no es pot esperar tot un curs escolar per atacar-les, ja que desprès dels canvis de temperatures estiu – hivern l’edifici patirà més dilatacions i pot representar un perill. Per tant des del Departament descarten absolutament aquesta possibilitat. L’arquitecta de l’Ajuntament de Sant Adrià és de la mateixa opinió.

També es proposa solucionar el tema de la seguretat temporalment per tal que l’edifici sigui segur fins a poder fer les obres sense alumnat al juny, però comenten que ja ho han mirat molt i no poden fer ja res més que les obres per solucionar el problema. Justament per aquestes circumstàncies estan prioritzant les obres al Pompeu.

En quant a tots els inconvenients plantejats ens comenten que actualment s’estan realitzant les obres a totes les escoles amb l’alumnat a dins, fins i tot obres més complexes que les que es plantegen al Pompeu, i sempre amb bons resultats. Preveuen que passarà el mateix al Pompeu.

No obstant, tindran en compte tot el que els hi estem plantejant. Comentem que es pot constituir una comissió de seguiment de les obres per tal de controlar i minimitzar tot el que es planteja.

També ens asseguren que els contractistes que fan obres a les escoles ja hi estan avesats i són respectuosos amb l’entorn educatiu i flexibles per tal de permetre compatibilitzar les obres amb l’ús de l’edifici com a escola.

Es preveu que les obres durin uns tres mesos, i que sigui a l’hivern, quan les finestres haurien d’estar tancades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s